Tuin in tuindersdorp Boskoop

1600 x 96

In het ontwerp van deze tuin is er gespeeld met deze typische regionale kenmerken. Er is een linea grid uitgezet dat de tuin in 'slagen' heeft verdeelt. In dit grid zijn weer horizontale lijnen aangebracht om de verschillende onderdelen te situeren en elkaar te verbinden. 

In de tuin zijn diverse functies gesitueerd, verblijven op terrassen en aan het water, een groot speelgrasveld en een productief deel. Het productieve deel bestaat uit groentebedden en een 2 fruitborders. 

Er is tevens een ontwerp gemaakt voor de veranda en schuur. Dit ontwerp is ook weer aangepast aan het 'slagenlandschap' in de tuin. 

De tuin wordt vanaf 2015 in delen gerealiseerd. 

Het Boskoopse landschap dient als inspiratiebron voor het ontwerp van de tuin. Het landschap kenmerkt zich door de rechte lijnen, de slagen, die het landschap in lange stroken van 1600 bij 96 meter verdeelt. Het landschap is dwingend, alles schikt zich naar de duidelijke structuur. Het water zorgt voor een duidelijk kader van de stroken. In de stroken is een horizontale verdeling aangebracht deze staat haaks op de stroken.