NARRATIEVE TUIN

Van schoolplein naar ecotuin

Een oud schooltje is omgebouwd tot een centrum voor Narratieve Psychotherapie. Het oude schoolplein is omgevormd tot ecotuin en kan in het onderwijs en in de therapieën worden ingezet. 

 

Er is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van inheemse planten. Hierbij zijn er veel planten opgenomen die bijen en vlinders aantrekken. De oude tegels zijn hergebruikt om grote plantenbakken van te stapelen. Tussen de tegels zijn er schuilplekjes voor dieren. De mergelblokken zijn afkomstig uit het gebouw en zijn ingezet om een amfibie-vriendelijke vijver te maken.

 

In het ontwerp zijn een aantal principes van de therapie opgenomen.Wanneer men door de tuin loopt ervaart men steeds een andere ruimtelijkheid,  er zijn diverse doorzichten en zijn er kruiden en fruit geplant. In ieder deel van de tuin is er een andere zintuigelijke ervaring.